Clinic 4DimensionDressage: In 4 stappen naar perfecte balans en optimale sportprestaties

Wanneer:
26 maart 2017 @ 13:00 – 17:00
2017-03-26T13:00:00+02:00
2017-03-26T17:00:00+02:00
Waar:
VAN STAL
Kostverlorenkade 25 1183 TL Amstelveen
Kosten:
10 Euro
Contact:
4DimensionDressage
0651932600

Met 4DimensionDressage in 4 stappen naar perfecte balans en optimale sportprestaties

Wil je weten hoe je jezelf en je paard veel verdriet, ongemak en financiële schade kunt besparen? Hoe je je paard met gemak naar optimale sportprestaties kunt leiden op een paardvriendelijke manier? Kom dan naar het evenement op 26 maart in Amstelveen!

Een belangrijke, nieuwe trend ontwikkelt zich op dit moment binnen de paardensport. Paardvriendelijk trainen op basis van de biomechanica en fysiologie van het paard. Waarom gaan steeds meer eigenaren goed nadenken over hun manier van trainen?

 

Helaas is die reden niet zo leuk. Heel veel eigenaren hebben allerlei problemen met hun geliefde viervoeter. Hele lichte problemen, waarbij het paard verzet toont of ‘het gewoon niet zo goed doet’, tot grote problemen zoals kreupelheden, hals- en rugklachten en bekken problematiek.

Ieder jaar keren paardenverzekeringen tientallen miljoenen uit aan schade. Die schade bestaat uit ziektekosten en het uitbetalen van paarden, die zoveel problemen hebben dat ze niet meer verder kunnen. Als je als eigenaar niet verzekerd bent, krijg je de kosten van diergeneeskundige onderzoeken en behandelingen op je eigen bordje.

Maar het ergste van alles is de teleurstelling van keer op keer weer terugvallen door een blessure. De onzekere weg die je als eigenaar bewandelt. Jonge paarden waar eigenaren afscheid van moeten nemen omdat ze te veel klachten hebben om nog te kunnen herstellen.

 

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, want als je om je heen kijkt zie je het heel veel gebeuren. Bijna iedereen krijgt wel met blessure leed te maken.

Natuurlijk zijn er blessures die niet te voorkomen zijn. Vooral de acute blessures die door ongelukken ontstaan.

De meeste blessures zijn WEL te voorkomen!! Veel blessures zijn nauw gerelateerd aan de manier van trainen. Op het gebied van training kunnen we veel winst behalen. Daar kun jij als eigenaar veel mee doen! Jij kunt er zelf voor zorgen dat de kans op blessures sterk afneemt, door op een manier te trainen die bij je paard past. Een manier die jouw paard gezond houdt, sterker maakt en laat stralen vol zelfvertrouwen.

Ondertussen heb ik 15 jaar praktijk ervaring als (revalidatie)dierenarts en trainer. Ik heb heeeeeeeel veel problemen voorbij zien komen en heel veel problemen op kunnen lossen!

Alle paarden en eigenaren die kampen met kleine of grote problemen gaan me aan het hart. Het verdriet wat ik op ieders gezicht af kan lezen en de bezorgdheid raken me. De vermoeidheid en de frustratie van soms wel jaren zoeken naar een oplossing. Dat gun ik niemand! Ik gun iedereen een gezond, fit en blij paard!

Preventie is beter dan genezen. Sterker nog, soms is preventie de enige optie! Een paard dat fysieke schade oploopt kan vaak wel weer functioneel worden, maar niet meer de top van zijn kunnen halen. Dus ambieer jij een sportcarrière met je paard? Dan is het ook zaak om ervoor te zorgen dat hij optimaal fit en gezond blijft!

Wil je weten hoe je jezelf en je paard veel verdriet, ongemak en financiële schade kunt besparen? Hoe je je paard met gemak naar optimale sportprestaties kunt leiden op een paardvriendelijke manier? Kom dan naar het evenement op 26 maart in Amstelveen!

Karin_logo_mix1img_3239img_3743-kopieimg_5667florisdecember2015 029a

Programma:

  • Presentatie: De 4 dimensies en het belang van balans. Hoe zorgt een optimale balans voor gezonde paarden en goede prestaties in de sport?
  • Boekpresentatie: 4DimensionDressage; Paardvriendelijk presteren!
  • Een jong paard: Hoe breng je een onervaren paard aan de enkele longe zo snel mogelijk in balans?
  • Een jong paard onder het zadel: Vanuit balans naar voorwaarts neerwaarts; vanuit voorwaarts neerwaarts naar gedragenheid.
  • Een ervaren paard: Vanuit de 4 dimensies naar de oefeningen.

Inclusief koffie en thee

Click hier voor Tickets