Agenda

Agenda 4DimensionDressage

4DimensionDressage heeft een aantal vaste trainingsdagen en cursussen op de planning staan. Hieronder volgt een korte beschrijving.

1) De Bootcamp.

Tijdens de bootcamp laten 6 combinaties een video zien van de training thuis. Op basis van deze filmpjes wordt theorie besproken over de volgende stappen in de training. Deelnemers kunnen specifieke vragen stellen en aangeven waar ze aan willen werken. Op dag 1 trainen ze met Karin Leibbrandt en ligt de focus op het paard en de verbetering van de balans van het paard in combinatie met de vervolgstappen in de training zoals zijgangen of meer verzameling. Op dag 2 wordt er getraind met Tessa Roos waarbij er aandacht besteed wordt aan houding, zit en balans van de ruiter in combinatie met alles wat op dag 1 in de training opgenomen is.

De bootcamp is toegankelijk voor deelnemers:

  • die in niveau 1 of hoger van de opleiding sport- en revalidatie trainer bij Equicare-Plus zitten
  • de basic balance training hebben gevolgd
  • de online cursus hebben gevolgd aangevuld met 1 longe training, 1 ruiterbalans training en 2 trainingen waarbij de balans van het paard centraal staat. Dit kan bij trainers vanuit het team of tijdens de 4DEquitation support trainings-2-daagsen

2) De Basic Balance dagen.

Voor iedereen die 3 dagen theorie en praktijk wil combineren. Hierbij zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: Wat is de correcte lichaamshouding van het paard en hoe krijg je deze. Wat is het verticaal evenwicht en hoe breng je een paard in verticaal evenwicht aan de longe en onder het zadel. Hoe kan een ruiter zichzelf zo optimaal mogelijk in balans brengen en zichzelf een zo licht mogelijk pakketje maken om te dragen voor het paard. Hierdoor kan de rug van het paard beter functioneren.

3) De 4DEquitation Supportdagen.

2 trainingsdagen waarin praktijk ondersteuning geboden wordt voor ruiters die de online training van 4DEquitation hebben gedaan; Van start met 4D. In deze 2 dagen zal er kort aandacht besteed worden aan de theorie en kunnen deelnemers vragen stellen nav de online cursus. Daarnaast worden er 4 trainingen gevolgd waarvan 1 longeren in verticaal evenwicht, 2 de balans van de ruiter, 3 en 4 rijden in verticaal evenwicht.

4) De opleiding tot sport- en revalidatietrainer van Equicare-Plus; voor inhoud zie de website onder het kopje opleidingen.

mrt
26
zo
Clinic 4DimensionDressage: In 4 stappen naar perfecte balans en optimale sportprestaties @ VAN STAL
mrt 26 @ 13:00 – 17:00

Met 4DimensionDressage in 4 stappen naar perfecte balans en optimale sportprestaties

Wil je weten hoe je jezelf en je paard veel verdriet, ongemak en financiële schade kunt besparen? Hoe je je paard met gemak naar optimale sportprestaties kunt leiden op een paardvriendelijke manier? Kom dan naar het evenement op 26 maart in Amstelveen!

Een belangrijke, nieuwe trend ontwikkelt zich op dit moment binnen de paardensport. Paardvriendelijk trainen op basis van de biomechanica en fysiologie van het paard. Waarom gaan steeds meer eigenaren goed nadenken over hun manier van trainen?

 

Helaas is die reden niet zo leuk. Heel veel eigenaren hebben allerlei problemen met hun geliefde viervoeter. Hele lichte problemen, waarbij het paard verzet toont of ‘het gewoon niet zo goed doet’, tot grote problemen zoals kreupelheden, hals- en rugklachten en bekken problematiek.

Ieder jaar keren paardenverzekeringen tientallen miljoenen uit aan schade. Die schade bestaat uit ziektekosten en het uitbetalen van paarden, die zoveel problemen hebben dat ze niet meer verder kunnen. Als je als eigenaar niet verzekerd bent, krijg je de kosten van diergeneeskundige onderzoeken en behandelingen op je eigen bordje.

Maar het ergste van alles is de teleurstelling van keer op keer weer terugvallen door een blessure. De onzekere weg die je als eigenaar bewandelt. Jonge paarden waar eigenaren afscheid van moeten nemen omdat ze te veel klachten hebben om nog te kunnen herstellen.

 

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, want als je om je heen kijkt zie je het heel veel gebeuren. Bijna iedereen krijgt wel met blessure leed te maken.

Natuurlijk zijn er blessures die niet te voorkomen zijn. Vooral de acute blessures die door ongelukken ontstaan.

De meeste blessures zijn WEL te voorkomen!! Veel blessures zijn nauw gerelateerd aan de manier van trainen. Op het gebied van training kunnen we veel winst behalen. Daar kun jij als eigenaar veel mee doen! Jij kunt er zelf voor zorgen dat de kans op blessures sterk afneemt, door op een manier te trainen die bij je paard past. Een manier die jouw paard gezond houdt, sterker maakt en laat stralen vol zelfvertrouwen.

Ondertussen heb ik 15 jaar praktijk ervaring als (revalidatie)dierenarts en trainer. Ik heb heeeeeeeel veel problemen voorbij zien komen en heel veel problemen op kunnen lossen!

Alle paarden en eigenaren die kampen met kleine of grote problemen gaan me aan het hart. Het verdriet wat ik op ieders gezicht af kan lezen en de bezorgdheid raken me. De vermoeidheid en de frustratie van soms wel jaren zoeken naar een oplossing. Dat gun ik niemand! Ik gun iedereen een gezond, fit en blij paard!

Preventie is beter dan genezen. Sterker nog, soms is preventie de enige optie! Een paard dat fysieke schade oploopt kan vaak wel weer functioneel worden, maar niet meer de top van zijn kunnen halen. Dus ambieer jij een sportcarrière met je paard? Dan is het ook zaak om ervoor te zorgen dat hij optimaal fit en gezond blijft!

Wil je weten hoe je jezelf en je paard veel verdriet, ongemak en financiële schade kunt besparen? Hoe je je paard met gemak naar optimale sportprestaties kunt leiden op een paardvriendelijke manier? Kom dan naar het evenement op 26 maart in Amstelveen!

Karin_logo_mix1img_3239img_3743-kopieimg_5667florisdecember2015 029a

Programma:

  • Presentatie: De 4 dimensies en het belang van balans. Hoe zorgt een optimale balans voor gezonde paarden en goede prestaties in de sport?
  • Boekpresentatie: 4DimensionDressage; Paardvriendelijk presteren!
  • Een jong paard: Hoe breng je een onervaren paard aan de enkele longe zo snel mogelijk in balans?
  • Een jong paard onder het zadel: Vanuit balans naar voorwaarts neerwaarts; vanuit voorwaarts neerwaarts naar gedragenheid.
  • Een ervaren paard: Vanuit de 4 dimensies naar de oefeningen.

Inclusief koffie en thee

Click hier voor Tickets

apr
22
za
Duoclinic Tessa Roos en Karin Leibbrandt balans en symetrie ruiter en paard @ Equismart
apr 22 hele dag

Duoclinic Tessa Roos, Balans en symetrie van de ruiter en Karin Leibbrandt, Balans en symetrie van je paard.

Locatie : Equismart in Abcoude

We starten deze dag om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur

Iedere combinatie krijgt een half uur training van Tessa en een half uur training van Karin (aansluitend). Daarbij worden de balans van de ruiter en het paard verbeterd en kan de ruiter ervaren wat het effect is op het paard.

De kosten bedrage 80,00 euro per deelnemer en is inclusief koffie en thee, Lunch zelf graag meenemen

Aanmelden voor deze dag loopt via Tessa Roos per email :  goodluck@xs4all.nl

okt
20
vr
Duoclinic de Fijne Aanleuning @ Manege de Spreng
okt 20 – okt 21 hele dag
Workshop Recognizing the Horse in Pain: and what you can do about it @ Manege de Spreng
okt 20 – okt 22 hele dag
okt
22
zo
Dressuurwedstrijd “de Fijne Aanleuning Competitie” @ Manege de Spreng
okt 22 hele dag
okt
16
vr
Bootcamp Barsingerhorn @ Rijvereniging Bucephalus
okt 16 – okt 17 hele dag
okt
30
vr
Bootcamp Kortrijk @ Stal Argendael
okt 30 – okt 31 hele dag
jan
23
za
Start sport- en revalidatietrainers opleiding Equicare-Plus Nederland @ Hoevelaken
jan 23 hele dag