Agenda

Agenda 4DimensionDressage

4DimensionDressage heeft een aantal vaste trainingsdagen en cursussen op de planning staan. Hieronder volgt een korte beschrijving.

1) De Bootcamp.

Tijdens de bootcamp laten 6 combinaties een video zien van de training thuis. Op basis van deze filmpjes wordt theorie besproken over de volgende stappen in de training. Deelnemers kunnen specifieke vragen stellen en aangeven waar ze aan willen werken. Op dag 1 trainen ze met Karin Leibbrandt en ligt de focus op het paard en de verbetering van de balans van het paard in combinatie met de vervolgstappen in de training zoals zijgangen of meer verzameling. Op dag 2 wordt er getraind met Tessa Roos waarbij er aandacht besteed wordt aan houding, zit en balans van de ruiter in combinatie met alles wat op dag 1 in de training opgenomen is.

De bootcamp is toegankelijk voor deelnemers:

  • die in niveau 1 of hoger van de opleiding sport- en revalidatie trainer bij Equicare-Plus zitten
  • de basic balance training hebben gevolgd
  • de online cursus hebben gevolgd aangevuld met 1 longe training, 1 ruiterbalans training en 2 trainingen waarbij de balans van het paard centraal staat. Dit kan bij trainers vanuit het team of tijdens de 4DEquitation support trainings-2-daagsen

2) De Basic Balance dagen.

Voor iedereen die 3 dagen theorie en praktijk wil combineren. Hierbij zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: Wat is de correcte lichaamshouding van het paard en hoe krijg je deze. Wat is het verticaal evenwicht en hoe breng je een paard in verticaal evenwicht aan de longe en onder het zadel. Hoe kan een ruiter zichzelf zo optimaal mogelijk in balans brengen en zichzelf een zo licht mogelijk pakketje maken om te dragen voor het paard. Hierdoor kan de rug van het paard beter functioneren.

3) De 4DEquitation Supportdagen.

2 trainingsdagen waarin praktijk ondersteuning geboden wordt voor ruiters die de online training van 4DEquitation hebben gedaan; Van start met 4D. In deze 2 dagen zal er kort aandacht besteed worden aan de theorie en kunnen deelnemers vragen stellen nav de online cursus. Daarnaast worden er 4 trainingen gevolgd waarvan 1 longeren in verticaal evenwicht, 2 de balans van de ruiter, 3 en 4 rijden in verticaal evenwicht.

4) De opleiding tot sport- en revalidatietrainer van Equicare-Plus; voor inhoud zie de website onder het kopje opleidingen.