Evenementen

Evenement 4DimensionDressage                                                 “De Fijne Aanleuning”.

Sponsored by Equicare-Plus en Equi Smart

Waar: Manege de sprengen in Laag Soeren

Wanneer: 20-21-22 oktober

Clinic Houding en zit  + Rijden

20 en 21 oktober 2-daagse combi clinic van Tessa Roos (houding en zit specialist) en Karin Leibbrandt (revalidatie dierenarts en trainer voor paarden; Auteur van het boek: Je paard succesvol trainen; Paardvriendelijk presteren).

Deelnemers schrijven zich in voor 2 dagen en zullen 1 dag met Tessa gaan werken aan de houding en zit op het paard en 1 dag met Karin aan de rijtechnieken. Beide dagen beginnen met een theoriegedeelte.

De prijs voor deelname aan deze 2 dagen is € 175,00       bestellen

Stalling en voer voor het paard is niet inbegrepen, maar kan bij aanmelding worden besteld (kosten € 50,00 voor beide dagen)

Toeschouwers

Voor deze clinic is het ook mogelijk om je als toeschouwer aan te melden. De kosten als toeschouwer bedragen € 15,00 voor 1 dag, € 25,00 voor beide dagen.

Wil je als toeschouwer ook daadwerkelijk deelnemen aan de theorie en oefeningen van Tessa, dan kan dat tegen een meerprijs van € 20,00.

Let wel op, want er zijn slechts een paar plaatsen beschikbaar.

bestellen

Workshop RECOGNIZING the HORSE in PAIN

20, 21 en 22 oktober, Parallel aan de clinic van Karin en Tessa wordt er een 2- daagse workshop gegeven voor bodyworkers door Dr. Joanna Robson uit Californie; Auteur van het boek: RECOGNIZING the HORSE in PAIN: And what you can do about it!

In deze workshop gaat deze specialist uit Amerika in op alle facetten die te maken hebben met het herkennen en oplossen van problemen in de paarden.

Deze workshop is specifiek voor dierenartsen en behandelaars maar ook trainers kunnen hier ontzettend veel van leren.

29-09-2017  Deze workshop is door persoonlijke omstandigheden verplaatst naar Mei 2018  Nadere informatie volgt zsm.

Dressuurwedstrijd

Zondag 22 oktober: De “Fijne Aanleuning Competitie”: Een dressuurwedstrijd waarbij de onderdelen uit de proef getoond mogen worden in een door de ruiter bepaalde volgorde op het moment dat het paard er klaar voor is. Dit binnen een bepaalde tijd.  Er zullen punten gegeven worden voor alle onderdelen, maar het belangrijkste onderdeel is de aanleuning. Heeft het paard een correcte lichaamshouding, lengte in de hals, schoftlift en de neus voor de loodlijn. Beweegt het paard in balans en met vertrouwen. Is het paard in harmonie  met de ruiter.

Het is toegestaan om bitloos te rijden of zelfs zonder hoofdstel/zadel. Een jury zal de combinatie beoordelen en na de proef feedback en tips geven. Het publiek mag vragen stellen met respect voor de combinaties.

De winnaar krijgt deze mooie wisselbokaal als prijs.

De kosten voor deelname aan deze dressuurwedstrijd bedragen slechts € 25,00 (aanmelden uitsluitend via deze link)

Toeschouwers voor deze dag betalen € 10,00 (betalen aan de kassa)

EXTRA op Zondag 22 oktober:

Een presentatie/lezing van Jeroen Duenk over het vroegtijdig herkennen van lichamelijke klachten bij paarden. Zo kunnen ernstige blessures vaak voorkomen worden.  Daarna zal Jeroen Duenk een aantal paarden beoordelen en advies geven. Je kunt je paard hiervoor aanmelden voor of tijdens de clinic indien nog plek.

Heb je voor een event geboekt en kun je uiteindelijk niet meedoen, dan wordt je verondersteld om zelf voor een vervanger te zorgen. Geef het wel aan ons door dan zullen wij onze sociaal media kanalen gebruiken om te proberen een vervanger voor je te regelen.