Trainers

Aangesloten (revalidatie)trainers

Onder aan elke pagina vindt u (revalidatie)trainers opgeleid door Karin Leibbrandt.

Revalidatietrainer Niveau 1

Niveau 1 is een basis jaar waarbij gekeken wordt naar de signalen die een paard geeft dat hij ergens last heeft. Zodat de trainer / instructeur dit in een vroeg stadium kunt signaleren! Dat vergroot de kans op een succesvolle revalidatie aanzienlijk en de kans dat het paard weer volledig functioneel wordt en zijn volle potentieel kan inzetten in de sport.

Niveau 1 trainers / instructeurs hebben geleerd wat de meest optimale lichaamshouding is en hoe een paard daar vanaf kan wijken. En ze weten hoe je het paard zo snel mogelijk een goede lichaamshouding aan kunt leren. Hoe een paard compenseert voor een disbalans/ scheefheid en hoe je dat op kunt lossen. De trainer kent trainingstechnieken die heel efficiënt en gestructureerd zijn om een paard zo snel mogelijk in balans te brengen. Des te sneller hij in balans is, des te minder kans op blessures en des te sneller bestaande blessures herstellen.

Revalidatietrainer Niveau 2

Tijdens niveau 2 heeft de trainer / instructeur zelf een paard gerevalideerd. Dit onder begeleiding van Equicare-Plus. De trainer / instructeur heeft verdieping en aanvullingen gekregen op de trainingstechnieken van 4DimensionDressage en kan deze zelf voldoende toepassen.

Revalidatietrainer Niveau 3

Niveau 3 geeft een verdere verdieping van niveau 1 en 2. Het verfijnen van de trainingstechnieken. Aanvullingen op de veterinaire en biomechanische achtergronden.

Elk niveau duurt 1 jaar.

Wil jij ook 4dimensiondressage trainer en/of instructeur worden? Kijk dan op www.Equicare-Plus.com voor de opleidingen!