Trainingsweekenden

De “Basic Balance dagen” en de Advanced Trainingsdagen.

  • Mocht je na niveau 1 van de Revalidatietrainersopleiding niet de paarden revalidatie in willen gaan, maar je wilt je wel verder verdiepen in correct trainen en problemen voorkomen, dan kun je na niveau 1 de Advanced Trainingsdagen volgen.
  • Speciaal voor combinaties die nog geen ervaring hebben met de trainingsmethode van 4DimensionDressage bieden wij de Basic Balans dagen aan. Het voordeel van deze trainingsdagen is, dat je de onderliggende theorie krijgt, waardoor je snel begrijpt wat er mis gaat in de balans van je paard en hoe je het op kunt lossen. De theorie wordt deze dagen direct toegepast in de praktijk. Na het volgen van deze workshop kun je ook deelnemen aan de trainingsweekenden.

 

Basic Balance Dagen onder het zadel en/of aan de longe.

Dit zijn 3 trainingsdagen waarin de 4 dimensies worden uitgelegd. Het paard moet zichzelf kunnen coördineren in deze 4 dimensies om in balans te komen en te blijven. Uitgelegd wordt hoe we de disbalans(en) kunnen opsporen met behulp van de LAR(S) en hoe we van daaruit het paard stap voor stap in balans kunnen brengen. Het is onze ervaring dat als de praktijk gecombineerd wordt met de onderliggende theorie, de combinaties veel sneller en beter resultaat halen dan tijdens losse rijlessen.

Niet alleen de balans van het paard is belangrijk! Ook de balans van de ruiter. Het is zelfs zo dat een paard niet volledig in balans kan komen als de ruiter niet in balans zit. Balans gaat veel verder dan je ogenschijnlijk denkt. Paarden zijn supergevoelig en iedere beweging of houdingsverandering van jou kunnen ze voelen. Door volledige controle te krijgen over je eigen lichaam kun je de balans van je paard en de hulpen zo verfijnen dat ze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Dan ontstaat een prachtige communicatie tussen ruiter en paard. Tijdens de Basic Balance dagen zal Tessa Roos, specialist houding, zit en balans van de ruiter en  MBS Feldenkrais practitioner 1 van de 3 dagen trainingen geven zowel met als zonder paard.

De Advanced Trainingsdagen van 2 of 3 dagen.

Tijdens deze dagen kan iedereen meedoen die de Basic Balance dagen heeft gevolgd, niveau 1 heeft afgerond of daaraan deelneemt of verder in het opleidingstraject zit.  Iedereen krijgt op zijn of haar niveau training. Indien gewenst krijg je adviezen mee om je paard verder te ondersteunen in optimaal herstel of optimale prestaties.

De trainingssessie van 2 of 3 dagen, houdt in: 2 of 3 keer trainen met je paard en meekijken met de andere combinaties, waarbij er tekst en uitleg gegeven wordt bij elk paard over:

  • Wat is de uitdaging?
  • Hoe kunnen we het paard verbeteren
  • Hoe gaan we corrigeren en waarom zo?
  • Wat is het resultaat?
  • Waar willen we in de toekomst naar toe?
  • Welke afwijkingen laat een paard zien in bewegingspatroon of ruggebruik?
  • Is dat trainingstechnisch of lichamelijk?

Het doel van deze Advanced Trainingsdagen is dat je inzichten en technieken krijgt waardoor je thuis zelfstandig verder kunt met de training van je paard. Zodat je nog meer stappen kunt zetten naar optimale gezondheid, plezierig trainen en paardvriendelijk presteren. 

De data en locatie voor 2019:

De locatie is Stal Boshuis in Groenekan. Na aanmelding zal het exacte adres doorgegeven worden.

De data:

  • 13-14 september; Advanced Trainingsdagen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met Karin Leibbrandt, via info@4DimensionDressage.nl.

Voor vragen met betrekking tot inschrijvingen of vragen over de locatie kun je contact opnemen met Marina Verleun, marina@equicare-plus.com of via nummer 06-51499612.

Inschrijven kan via de winkel van deze website.