Trainers

Karin Leibbrandt
eigenaar 4Dimensiondressage / dierenarts

Karin is inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam in de revalidatie van paarden. Na haar studie diergeneeskunde afgerond te hebben heeft zij enkele jaren in verschillende dierenklinieken gewerkt. Tijdens haar werkzaamheden als dierenarts realiseerde zij zich dat het trainen van (revalidatie)paarden een speciale discipline is en daar is zij zich toen op gaan toeleggen.    In 2014 heeft Karin de 4Dimensies geïntroduceerd en inmiddels heeft zij daar een boek over geschreven wat momenteel in het Nederlands en in het Engels verkrijgbaar is.

Samen met Hans Arendse is in 2012 Equicare-Plus opgezet, en in 2014 is de eerste serie van de opleiding paardenrevalidatietrainer van start gegaan. In 2018 wordt deze opleiding in Nederland op 3 locaties gegeven en op 1 locatie in België.  In 2021 is Equicare-Plus ook een opleiding Myofasciaal Release Therapeut gestart waar Karin als Hoofddocent aanwezig is.

In 2022 zullen de opleidingen ook worden uitgewerkt voor Spanje, Polen en Zweden

Tel: +31(0)640276239

Location: Soest

Email: info@4dimensiondressage.nl

URL: https://www.4dimensiondressage.nl

4DimensionDressage4DimensionDressage International
Tessa Roos
Senior Trainer/docent

Tessa Roos

Senior docent aan de opleiding paardenrevalidatietrainer van Equicare-Plus

Specialist houding, zit en balans van de ruiter    MBS Feldenkrais Practitioner

Rijkunst in beweging; lessen en clinics met en zonder paard

Tel: 0031(0)610923319

Location: Noord-Holland, voor clinics ook beschikbaar daarbuiten

Email: rijkunstinbeweging@gmail.com

Alexandra van der Hout
trainer level 3 / bodyworker

Alexandra van der Hout     Nederland

Alexandra volgt momenteel  Masterclass niveau 4.

Alexandra is opgeleid tot revalidatietrainer en revalidatietherapeut. Zij werkt met name met revalidatiepaarden en gebruikt een combinatie van training en therapie. In de therapie werkt Alexandra met name in op de fascies. In de training staat zij bekend om duurzame training, met harmonie tussen ruiter en paard, geduld, rust en ontspanning (zowel mentaal als fysiek). Alexandra ziet snel fysieke blokkades of disbalans bij het paard, en met haar jarenlange ervaring in de humane fysiotherapie ziet ze ook snel fysieke blokkades van de ruiter. In de afgelopen jaren heeft Alexandra zich bekwaamd in het behandelen van de fascia bij paarden. Momenteel is zij een van de docenten aan de MRT opleiding, opleiding tot Myofasciaal Release Therapeut welke door Equicare-Plus wordt georganiseerd.

Tel: +31(0)613225856

Location: Werkt in regio Midden Nederland, rond provincie Utrecht. Buiten de regio Midden Nederland zijn er mogelijkheden bespreekbaar.

Email: equipurus@hotmail.com

URL: https://www.equipurus.nl/

Laura Bonnes
Trainer level 3 / bodyworker

Laura Bonnes       Revalidatietrainer niveau 3

Hippodura Horse Rehab   Eindhoven

Eerlijke en duurzame training en instructie voor ruiter en paard, waarbij gevoel, balans en ontspanning, zowel fysiek als mentaal, centraal staat. Laura is tevens bodyworker met een focus op de fascia. Ervaring met jonge paarden en paarden met uitdagend gedrag, en actief geweest in de wedstrijdsport (dressuur).

Tel: 0031(0)612 525 554

Location: Oost Brabant, noord Limburg en Belgisch Limburg (in straal van ca. 30 km rond Eindhoven). Verder 1 keer per maand beschikbaar op de routes: Eindhoven-Enschede via A50 en A1, Eindhoven-Antwerpen-Brussel-Kortrijk via A67, A21, E40 en R4, Eindhoven-Amersfoort via A2, A28, A12 en A50. Daarbuiten in overleg en v.a. 6 uur les en / of behandelen.

Email: laura@hippodura.com

URL: https://www.hippodura.com

wietske van der Heide
trainer level 2

Wietske van der Heide

Wietske van der Heide is momenteel bezig met de afronding van haar Masterclass niveau  3 van de opleiding tot revalidatietrainer van Equicare-Plus. En zit in Friesland.

Met alles wat ze in de opleiding en in de fascie 3 daagse heeft geleerd, past ze ook bodywork toe in combinatie met 4DD training. Training kan niet zonder behandeling. En ze werkt dan ook graag samen met behandelaren. Er is niemand die alles weet, maar met zijn allen weten we heel veel!

Regio werkgebied: Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland. Buiten de regio bespreekbaar.

Tel: 0628508643

Location: Noorden van Nederland

Email: info@allure-equus.nl

URL: https://www.allure-equus.nl

Bianca van der Kort
Trainer level 3

Masterclass level 3

Jarenlange ervaring als gediplomeerd Orun instructrice. Veel actief geweest in de wedstrijdsport. Ervaring met diverse rassen en de training en begeleiding daarbij.

Tel: 0031(o)611830295

Location: Werkt in kop van Noord-Holland tot aan +/-Amsterdam. Verdere afstanden mogelijk voor minimaal 3 combinaties. Noord-Holland

Email: BKinstructie@hotmail.com

Kell Reysershove
trainer level 3

Kell Reysershove      Masterclass level 3

Kell Reyserhove Dressuur

Duurzame dressuur training waarbij ontspanning en balans centraal staan.

Tel: 0032-475973025

Location: Eernegem; Belgie

Email: kell@dressageandrehab.be

URL: https://www.dressageandrehab.be

Perrine Coolsaet
trainer level 2

Perrine Coolsaet       Masterclass level 2

bedrijf   ;   Victor-y-Horses    Gespecialiseerd in paarden met gedrag- en/of fysieke problemen. Didactisch geschoold vanuit opleiding LO.

Tel: 0032-496398791

Location: Baal, Belgie. Vanaf 3u les in een straal van 35km rondom Baal, daarbuiten voor een lesdag

Email: info@victor-y-horses.be

URL: https://www.victor-y-horses.be

Emma Jansen
trainer level 3

Emma Jansen         Revalidatietrainer niveau 4

Emma Jansen – trainer voor paard en ruiter

Emma heeft veel ervaring met werken vanaf de grond. Ze is altijd opzoek naar balans en harmonie tussen paard en ruiter. Specialisme in houding en zit van de ruiter, dit in combinatie met balans van het paard.

Tel: 0031(0)681490151

Location: Epe. (eigen locatie)

Werkgebied : Gelderland, Utrecht, Noord/Zuid Holland

Email: trainervoorpaardenruiter@gmail.com

Fleur Jonkers
trainer level 2

Fleur Jonkers      Revalidatietrainer niveau 2

Balans van paard en ruiter staat centraal, zowel onder het zadel als met werken vanaf de grond. Ook ervaring met paarden die meer dan 3 gangen hebben.

Tel: 0653735924

Location: Utrechtse Heuvelrug, werkgebied tot 30km vanaf Doorn voor 1 combinatie.  Voor meerdere combinatie's in overleg.

Email: rightinbalance@outlook.com

Maxime bakker
Trainer Niveau 3

Maxime Bakker     Masterclass level 3

Maxime heeft een brede, open blik. Ze traint paarden en begeleid combinaties op basis van ervaring, kennis en gevoel. Veel ervaring opgedaan bij Equi-Smart en bij het begeleiden/trainen van revalidatiepaarden, jonge paarden en paarden met gedragsproblemen.

Beschikbaar voor lessen en revalidatie/trainingspaarden.

Tel: 0031(0)620332299

Location: Thuisbasis is Nieuw-Vennep; werkt in Regio Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

Email: Maxime-bakker@hotmail.com

Madelijn van Tiel
trainer level 2

Madelijn van Tiel     Masterclass level 2

Mvantielpaardenrevalidatie

De juiste lichaamshouding en het correcte bewegingspatroon passend bij het individuele paard ontstaat vanuit balans.

Tel: 0031(0)681428264

Location: Werkt in regio Zuid Holland. Buiten de regio Zuid Holland kom ik op locatie v.a. 4 personen in een straal van 100 km

Email: mvantiel@live.nl

URL: https://www.mvantielpaardenrevalidatie.nl

Roos de Boer
trainer level 2

Roos de Boer     Masterclass level 2

Roos heeft veel ervaring met werken met jonge paarden en paarden met gedragsprobleem en combinaties waarbij de samenwerking zoek is geraakt. In haar trainingen is altijd het doel om het paard enthousiast voor samenwerking te maken. Tevens heeft zij meerdere paarden in het Z tot en met lichte tour uit gebracht.

Tel: 0031(0)622296607

Location: Driemond / Weesp en in een straal van 15 km daarbuiten

Sandra Oostdam
trainer level 2

Sandra Oostdam     Revalidatietrainer niveau 2

Mijn naam is Sandra Oostdam en ik sta klaar om je te helpen met het trainen van je paard.

Tel: 0642299770

Location: Noord-Limburg en omgeving

Email: info@sandra-oostdam.com

URL: https://www.sandra-oostdam.com

Revalidatietrainer Niveau 1

Niveau 1 is een basis jaar waarbij gekeken wordt naar de signalen die een paard geeft dat hij ergens last heeft. Zodat de trainer / instructeur dit in een vroeg stadium kunt signaleren! Dat vergroot de kans op een succesvolle revalidatie aanzienlijk en de kans dat het paard weer volledig functioneel wordt en zijn volle potentieel kan inzetten in de sport.

Niveau 1 trainers / instructeurs hebben geleerd wat de meest optimale lichaamshouding is en hoe een paard daar vanaf kan wijken. En ze weten hoe je het paard zo snel mogelijk een goede lichaamshouding aan kunt leren. Hoe een paard compenseert voor een disbalans/ scheefheid en hoe je dat op kunt lossen. De trainer kent trainingstechnieken die heel efficiënt en gestructureerd zijn om een paard zo snel mogelijk in balans te brengen. Des te sneller hij in balans is, des te minder kans op blessures en des te sneller bestaande blessures herstellen.

Revalidatietrainer Niveau 2

Tijdens niveau 2 heeft de trainer / instructeur zelf een paard gerevalideerd. Dit onder begeleiding van Equicare-Plus. De trainer / instructeur heeft verdieping en aanvullingen gekregen op de trainingstechnieken van 4DimensionDressage en kan deze zelf voldoende toepassen.

Revalidatietrainer Niveau 3

Niveau 3 geeft een verdere verdieping van niveau 1 en 2. Het verfijnen van de trainingstechnieken. Aanvullingen op de veterinaire en biomechanische achtergronden.

Elk niveau duurt 1 jaar.

Wil jij ook 4dimensiondressage trainer en/of instructeur worden? Kijk dan op www.Equicare-Plus.com voor de opleidingen!